Veiligheidsglas: gehard of gelaagd glas

Een zorgeloze leefomgeving met veiligheidsglas van topkwaliteit

Dochy Glas is gespecialiseerd in het vervangen en renoveren van glas en biedt een uitgebreid gamma aan glastoepassingen, waaronder veiligheidsglas.

In ons gamma hebben we twee soorten veiligheidsglas: gehard glas en gelaagd glas.

Gehard glas
Is een type veiligheidsglas dat 5 maal sterker is dan gewoon glas. Als het toch breekt, valt het in kleine stukjes uiteen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.

Gelaagd glas
Bestaat uit twee of meer lagen glas die zijn samengevoegd met een speciale folie ertussen. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het glas bij breuk bij elkaar blijft en voorkomt dat scherven naar beneden vallen. Dit maakt gelaagd glas ideaal voor gebruik in situaties waarbij er mogelijkheid bestaat voor letsel, zoals bij balustrades en dakbeglazing.

Waarom opteren voor veiligheidsglas?

  • Veiligheidsglas is veel sterker dan gewoon glas, waardoor de kans op letsels verkleind wordt.
  • Het glas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor niet aan elegantie en uitstraling moet ingeboet worden. Het leent zich voor speciale toepassingen, zoals glazen trappen, balustrades, deuren en douchewanden.
  • Renovatie van uw oude glaspartijen met veiligheidsglas geeft een meerwaarde aan uw pand.

Waarin verschilt veiligheidsglas van inbraakwerend glas?

Inbraakwerend glas is een type veiligheidsglas. 2 veiligheidsfolies maken het glas inbraakvertragend. Vanaf 4 folies spreken we van inbraakwerend glas.,

Als u geïnteresseerd bent in veiligheidsglas voor uw woning, aarzel dan niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen via ons formulier. Onze technische adviseurs helpen u graag verder bij het kiezen van de beste oplossing om uw woning veiliger te maken en bezorgen u een duidelijke en transparante prijsopgave.