Geniet van het buitenleven met een glazen terrasbalustrade

Een terrasbalustrade dient niet enkel als een veiligheidselement, maar bepaalt ook de uitstraling van uw terras en woning. Met een glazen balustrade kiest u voor een moderne en stijlvolle oplossing die een maximum aan licht, ruimte en beschutting creëert.

In dit blogartikel gaan we dieper in op de technische aspecten van glazen terrasbalustrades, zoals hechtingen, plaatsingsprofielen en standaard afmetingen. We belichten ook de werkmethode die onze vakmannen hanteren bij de installatie van uw balustrade.

Hechtingen: veiligheid voorop

De veiligheid van uw terras staat voorop bij de installatie van een glazen balustrade. Daarom besteden we extra aandacht aan de hechtingen van de glaspanelen. Er zijn verschillende methodes mogelijk, afhankelijk van de specifieke situatie:

 • Puntbevestiging: De glaspanelen worden met behulp van RVS-punten aan de onder- en bovenconstructie bevestigd. Dit is een discrete en elegante oplossing die geschikt is voor alle types glaspanelen.
 • Klembevestiging: De glaspanelen worden tussen een profiel aan de boven- en onderzijde geklemd. Dit is een stevige bevestigingsmethode die geschikt is voor dikkere glaspanelen.
 • Profielbevestiging: De glaspanelen worden in een aluminium profiel geplaatst. Dit is de meest solide bevestigingsmethode en biedt maximale veiligheid.

Onze vakmannen adviseren u graag over de meest geschikte bevestigingsmethode voor uw specifieke situatie.

Plaatsingsprofielen: de basis van uw balustrade

De plaatsingsprofielen vormen de basis van uw glazen balustrade. Ze zorgen voor de stevigheid en stabiliteit van de constructie en bepalen de uitstraling van uw balustrade. Er zijn verschillende types plaatsingsprofielen beschikbaar, in diverse kleuren en materialen:

 • Aluminium profielen: Aluminium is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar is. Aluminium profielen zijn perfect voor moderne en strakke balustrades.
 • RVS profielen: RVS is een sterk en onderhoudsvriendelijke materiaal dat een chique en tijdloze uitstraling heeft. RVS profielen zijn ideaal voor klassieke en landelijke balustrades.

Onze vakmannen helpen u graag bij de keuze van de juiste plaatsingsprofielen voor uw terrasbalustrade.

Standaard afmetingen: een richtlijn

Glazen terrasbalustrades worden op maat gemaakt volgens uw wensen en de afmetingen van uw terras. Toch zijn er enkele standaard afmetingen die vaak gebruikt worden:

 • Hoogte: De standaardhoogte van een balustrade is 1 meter. In sommige gevallen kan een hogere of lagere balustrade gewenst zijn, bijvoorbeeld om kleine kinderen of huisdieren te beschermen.
 • Dikte van het glas: De dikte van het glas is afhankelijk van de gewenste sterkte en veiligheid van de balustrade. Standaard wordt er gebruik gemaakt van glas met een dikte van 8, 10 of 12 mm.

Onze vakmannen nemen tijdens een vrijblijvende opmeting de exacte afmetingen van uw terras op en adviseren u over de meest geschikte afmetingen voor uw balustrade.

Wat zijn de voorwaarden voor het bouwen van een terrasbalustrade?

De voorwaarden voor het bouwen van een terrasbalustrade omvatten specifieke normen en richtlijnen. Volgens de Belgische norm NBN B 03-004, die sinds 27 maart 2017 van kracht is, moeten terrasbalustrades voldoen aan bepaalde eisen om de veiligheid te garanderen.

Deze norm is van toepassing op nieuwe of te renoveren openbare of private gebouwen en stelt vereisten voor de beschermingshoogte en de geometrie van de balustrade.

De beschermingshoogte varieert afhankelijk van de valgevaarhoogte en kan niet onder bepaalde minimumwaarden komen, zoals 90 cm voor dikkere borstweringen en 120 cm bij valgevaar van meer dan 12 meter. Daarnaast moeten de openingen tussen verticale elementen van de balustrade niet breder zijn dan 11 cm om veiligheidsredenen.

Werkmethode: vakmanschap en precisie

De installatie van een glazen terrasbalustrade vereist vakmanschap en precisie. Onze ervaren vakmannen volgen een strikte werkmethode om te garanderen dat uw balustrade perfect geïnstalleerd wordt:

 1. Eerst wordt de onderconstructie geplaatst. Deze constructie zorgt voor de stevigheid van de balustrade en wordt verankerd in de vloer of muur.
 2. Daarna worden de plaatsingsprofielen gemonteerd. De profielen worden waterpas en haaks geplaatst met behulp van precisie-instrumenten.
 3. Vervolgens worden de glaspanelen op maat gesneden en geplaatst. De glaspanelen worden zorgvuldig in de plaatsingsprofielen geplaatst en gefixeerd met behulp van speciale rubbers en kitvoegen.
 4. Ten slotte wordt de balustrade afgewerkt. De randen van de glaspanelen worden netjes afgewerkt en eventuele naden worden gedicht met siliconekit.

Tijdens de installatie houden we rekening met alle veiligheidsvoorschriften en zorgen we voor een nette en efficiënte werkwijze.

Geniet van uw terras in alle veiligheid en stijl

Met een glazen terrasbalustrade van Dochy geniet u van een prachtige uitstraling, maximaal lichtinval en optimale veiligheid. Onze vakmannen staan garant voor een professionele installatie en zorgen ervoor dat uw balustrade perfect aansluit bij uw wensen en de stijl van uw woning.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u op zoek naar een glazen terrasbalustrade die uw terras omtovert tot een prachtige leefruimte? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Onze vakmannen komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Waarom kiezen voor Dochy?

 • Uitgebreide keuze: We bieden een breed scala aan glaspanelen, plaatsingsprofielen en bevestigingsmethoden, zodat u de perfecte balustrade kunt vinden voor uw terras.
 • Hoge kwaliteit: We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en onderdelen van gerenommeerde merken.
 • Vakkundige installatie: Onze ervaren vakmannen installeren uw balustrade met vakmanschap en precisie.
 • Veiligheid gegarandeerd: We voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en zorgen voor een veilige balustrade waar u jarenlang plezier van kunt hebben.
 • Persoonlijke service: We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en helpen u bij het maken van de juiste keuze.