Glazen toepassingen voor de kustarchitectuur: een overzicht per gemeente

De Belgische kustlijn is een populaire bestemming voor toeristen, maar ook voor wie er woont. De architectuur aan de kust varieert van klassiek tot modern, en biedt tal van mogelijkheden voor glazen toepassingen. Die verscheidenheid vindt u ook terug in het aanbod van Dochy Glas, gevestigd in Veurne en Oostende.

In dit artikel geven we een overzicht van de meest dominante architectuurstijlen per kustgemeente, gekoppeld aan enkele suggesties uit ons glasaanbod.

Oostende: Art Nouveau en Art Deco

Oostende is een stad die bekend staat om zijn Art Nouveau en Art Deco architectuur. Denk bijvoorbeeld aan het Thermae Palace Hotel en het Museum voor Schone Kunsten. De stad heeft aandacht voor het behoud en de integratie van dit bouwkundig erfgoed en ook hedendaagse nieuwbouw krijgt er zijn plaats. Qua hedendaagse glastoepassingen in Oostende, is Dochy Glas een vaste leverancier van glazen balustrades voor de vele appartementen langs de kustlijn, en glazen deuren voor moderne woningen en kantoorruimtes.

Knokke-Heist: Villawijken en luxueuze appartementencomplexen

Knokke-Heist staat bekend om zijn exclusieve villawijken en luxueuze appartementencomplexen. De stijl varieert van modern tot klassiek, met veel aandacht voor design en architectuur. Grote glaspartijen spelen vaak een cruciale rol in de overgang tussen de prachtige natuur en het interieur van een woning. Daarnaast kun je denken aan etalageglas in de winkelstraten, glazen balustrades voor de vele balkons en terrassen, glazen deuren voor moderne woningen en kantoorruimtes, en badkamertoepassingen zoals glazen douchewanden en glazen wastafels.

Blankenberge: Belle Époque en Art Deco

Blankenberge heeft een mix van verschillende stijlen, zoals Belle Époque en Art Deco. Ook zijn er veel modernere gebouwen te vinden. De glasplaatsers van Dochy komen wekelijks naar Blankenberge voor het plaatsen van gordijngevels voor moderne gebouwen en kantoorpanden, en badkamertoepassingen zoals glazen douchewanden en glazen wastafels.

De Panne: Anglo-Normandische stijl

In De Panne zijn voornamelijk cottages en villa’s te vinden in de Anglo-Normandische stijl, midden in de prachtige natuur. Naast deze historische gebouwen, zijn er ook enkele moderne gebouwen te vinden. Dochy Glas komt in De Panne vaak voor het plaatsen van glazen balustrades voor de vele balkons en terrassen, glazen deuren voor moderne woningen en kantoorruimtes, en glazen badkamertoepassingen zoals douchewanden en wastafels.

Nieuwpoort: Moderne gebouwen

Nieuwpoort heeft vooral veel hedendaagse gebouwen, maar ook enkele Belle Époque-gebouwen en villa’s. Dochy Glas is heel actief in deze grote badstad met het plaatsen van gordijngevels voor moderne gebouwen en kantoorpanden, glas voor etalages, badkamertoepassingen zoals glazen douchewanden en glazen wastafels.

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de meest dominante architectuurstijlen per gemeente aan de Belgische kust, en welke glastoepassingen Dochy Glas er levert.

Of het nu gaat om glazen balustrades, glazen deuren, badkamertoepassingen, gordijngevels en vitrines, er zijn tal van mogelijkheden om glas op een mooie en functionele manier te integreren in de kustarchitectuur.

Of je nu in Oostende, Knokke-Heist, Blankenberge, De Panne of Nieuwpoort woont, bij Dochy ben je aan het juiste adres voor alle glastoepassingen.